Sztuka Smaku – Wieczór degustacyjny

Zapraszamy na wyjątkowy wieczór degustacyjny, podczas którego smak i aromat spotkają się w idealnej harmonii. W roli głównej – znakomita whisky Singleton: od świeżej i owocowej 12 YO, przez bogatą 15 YO, aż po elegancką i wyrafinowaną 18 YO. Zwieńczeniem degustacji będzie specjalna, limitowana edycja Singleton – niespodzianka wieczoru, którą odkryjemy wspólnie.

Dodatkową atrakcją będą dwa autorskie koktajle inspirowane profilami aromatycznymi tej niezwykłej whisky.

 

Gość specjalny wieczoru – Jarek Wieczorek, ekspert whisky, który odkryje przed Wami świat smaków, aromatów i historii tego wyjątkowego trunku.

To będzie wieczór, którego długo nie zapomnisz…

Zapraszamy!

Każda z serwowanych whisky została starannie dobrana do dań, które nie tylko podbijają jej smak, ale i same tworzą kulinarne arcydzieło.

Na start: decha smaków: rzemieślnicze pieczywo, selekcja serów (camembert wędzony, lazur, ser dojrzewający), tatar cielęcy z truflą i ricottą, karmelizowana cebula oraz chutney figowy – idealne wprowadzenie do degustacji.

Przystawka: kremowy chowder rybny z wędzoną makrelą, mulami, krewetką i ziemniakiem, zwieńczony chrupiącym chipsem z boczku – wyraziste smaki idealnie współgrające z bogatym charakterem Singleton 15 YO.

Danie główne: comber jagnięcy na puree z kasztanów z sosem demiglace, jeżyną, marchewką i młodym groszkiem – kulinarna elegancja dopasowana do głębi 18-letniego Singletona.

Deser: sernik słodko-słony z nutą chili – odważne zakończenie wieczoru, które zaskakuje i intryguje, niczym limitowana edycja Singleton.

Zarezerwuj stolik i pozwól sobie na wieczór pełen wyrafinowanych smaków i aromatów.
Kontakt: +48 600-700-301

Każda z serwowanych whisky została starannie dobrana do dań, które nie tylko podbijają jej smak, ale i same tworzą kulinarne arcydzieło.

Na start: decha smaków: rzemieślnicze pieczywo, selekcja serów (camembert wędzony, lazur, ser dojrzewający), tatar cielęcy z truflą i ricottą, karmelizowana cebula oraz chutney figowy – idealne wprowadzenie do degustacji.

Przystawka: kremowy chowder rybny z wędzoną makrelą, mulami, krewetką i ziemniakiem, zwieńczony chrupiącym chipsem z boczku – wyraziste smaki idealnie współgrające z bogatym charakterem Singleton 15 YO.

Danie główne: comber jagnięcy na puree z kasztanów z sosem demiglace, jeżyną, marchewką i młodym groszkiem – kulinarna elegancja dopasowana do głębi 18-letniego Singletona.

Deser: sernik słodko-słony z nutą chili – odważne zakończenie wieczoru, które zaskakuje i intryguje, niczym limitowana edycja Singleton.

Zarezerwuj stolik i pozwól sobie na wieczór pełen wyrafinowanych smaków i aromatów.

Do zobaczenia w Hudson!

 

Gość specjalny wieczoru – Jarek Wieczorek, ekspert whisky, który odkryje przed Wami świat smaków, aromatów i historii tego wyjątkowego trunku.


Do zobaczenia w Hudson!